Фрагменти от руски безпилотен самолет са открити от военните край Периправа, близо до село Периправа в Тулча, са съобщили от Министерството на националната отбрана на Румъния. Военнослужещите ще търсят фрагменти от втори дрон и край Караорман, предава News.ro.

Представители на Министерството на националната отбрана е съобщили в понеделник (9 септември), че военните в неделя (8 септември) са извършили претърсване за възможни фрагменти от дрон, които може да са паднали след атаките на руските сили в събота (7 септември) вечер срещу граждански обекти и обекти на пристанищната инфраструктура в Украйна близо до границата с Румъния.

"Екипи от МО, в сътрудничество със специалисти от Румънската разузнавателна служба и Министерството на вътрешните работи, претърсиха околностите на Периправа, окръг Тулча, откъдето взеха фрагменти от руски дрон, които ще бъдат анализирани в съответствие със законовите процедури. През следващия период ще бъдат извършени проучвателни действия и в околностите на Караорман, където е съобщено за друга възможна зона на въздействие", се уточнява в съобщението.