Независимият кандидат за президент на Съединените щати Робърт Кенеди-младши е заявил пред Fox News, че ще продължи усилията на чичо си, американски президент Джон Ф. Кенеди и да сложи край на военната експанзия на САЩ по света, ако бъде избран през 2024 г.

"Джон Кенеди беше посветен на мира. Ако американският народ ме избере за свой президент, аз ще продължа процеса, който моят чичо започна преди 60 години – слагайки край на американската военна империя. Ще върна армията към правилната й функция – защита на родината", е коментирал Кенеди.

"Убийството на президента Джон Ф. Кенеди преди 60 години на 22 ноември остави незаличим белег върху психиката на американците, която надхвърли загубата на чичо, брат, съпруг и баща от семейството ми. Тази национална травма ни ограби още нещо онзи ден. С него умря една визия за страната ни, която може би тепърва ще съживяваме. Вярно е, че голяма част от неговото наследство, като неговото първенство за граждански права, десегрегация и космическата програма, остава с нас днес, но Америка изостави целта и визията, която той ценеше най-високо: визията за Америка като мирна нация" е допълнил Робърт Кенеди-младши.