Атаките на акули срещу сърфисти или просто плискащи се във водите туристи вече не са новина за никого. Оказва се обаче, че това далеч не са единствените морски обитатели, които застрашават живота на летовниците.

Както пише The ​​Independent 36-годишната италианска сърфистка Джулия Манфрини е загинала, след като е била пронизана от риба меч, докато е карала сърф в индонезийски води. Инцидентът се е случил в петък, 18 октомври, на островите Ментавай в провинция Западна Суматра, популярно място за сърф, известно с красивите си води и големи вълни.

"Дори въпреки смелите усилия на нейния партньор, персонала на местния курорт и лекарите, Джулия не можа да бъде спасена“, заяви Джеймс Колстън, който е съосновател на туристическата агенция AWAVE Travel с Манфрини.

Както обясни изпълняващият длъжността ръководител на Агенцията за управление на бедствия на островите Ментавай Лахмудин Сирегар, рибата меч "внезапно скочи върху Манфрини и прониза гърдите й“.

Отбелязва се, че рибата меч е оставила рана с дълбочина 5 сантиметра в гърдите на момичето и въпреки че е била откарана по спешност в най-близката клиника, Джулия скоро е издъхнала.

Новината за внезапната смърт на Манфини шокира нейните 27,5 хиляди последователи в Instagram, където тя често споделя успехите си в сърфирането.