Германският отбранителен концерн Rheinmetall е получил поръчка от правителството на ФРГ да достави на Украйна около 100 000 боеприпаса за 120-милиметрови миномети, става ясно от официално съобщение на компанията.

"Поръчката, която е на стойност под трицифрения диапазон от милиони евро, е част от неотдавнашния пакет за военна помощ от 400 милиона евро за Въоръжените сили на Украйна. Доставките трябва да започнат скоро и да продължат през следващите две години“, се казва в разпространения текст.

Отбелязва се също, че неотдавнашното поглъщане на испанския производител на боеприпаси Expal е позволило на Rheinmetall допълнително да засили своя вече богат опит в областта на огневата поддръжка на пехотата.

"С разширен обхват, подобрена точност и оптимална бойна ефективност, минохвъргачните боеприпаси на Rheinmetall са в състояние да осигурят благоприятни резултати дори по време на операции в труден терен и градска среда. Последната директива на германското правителство подчертава ролята на Rheinmetall като водещ доставчик на технологии за непряк огън“, подчертават от отбранителния гигант.