В интервю за американския телевизионен канал CNN министърът на отбраната на Украйна Олексей Резников предупреди, че контролираният от руснаците Кримски полуостров и Кримският мост и ще продължат да бъдат обект на атаки на армията на Киев.

На въпрос дали с атаката от 17 юли целта на Украйна е била окончателно да унищожи моста, Резников отговори, че това е "нормална тактика“ за нарушаване на "логистичните линии на врага“. След това той допълни, че "Украйна ще продължи да използва тази тактика“.

"Нормална тактика е да унищожиш логистичните линии на врага си, за да направиш невъзможно за него да получава повече боеприпаси, гориво, храна и т.н. Ето защо ще използваме тази тактика и занапред“, заяви военният министър на Киев пред телевизията.

В нощта на 17 юли два безпилотни катера на ВСУ извършиха атака срещу Кримския мост, в резултат на което двама души загинаха, а едно дете бе ранено. Нанесени бяха щети на пътното платно, но не и на основите на съоръжението. Русия отговори с "възмездни удари“ срещу редица обекти в Украйна, включително пристанищна инфраструктура.