Наводненията засегнаха района в северозападната част на Съединени щати в петък след проливни дъждове, докато зимна буря донесе повече от 15 см сняг в източните части на страната, затваряйки училища, офиси и натоварени пътища, предава Reuters

Предупрежденията за наводнения и буря са в сила в много крайбрежни райони в северозападната част на тихоокеанското крайбрежие, докато предупрежденията за зимни бури остават за източните части на Мейн, според Националната метеорологична служба на САЩ .

"Една система от бури ще се премести в северозападната част днес със силен крайбрежен дъжд и сняг в планините", се казва в съобщението.

Повече от 50 000 абонати по западното крайбрежие в момента са без ток, докато Вирджиния е най-тежко засегнатият щат на изток, показват данни от poweroutage.us.

По-рано буря в Кентъки, Вирджиния, Пенсилвания, Ню Йорк и Мериленд донесе 15 до 20 см сняг, като Нова Англия беше най-силно засегната, като в някои райони наваля повече от 30 см сняг в четвъртък и петък.

Федералните правителствени служби във Вашингтон бяха затворени, а много училища в източната част на страната отмениха учебните занятия поради снега и студеното време.

Бурята беше втората за тази седмица, която връхлетя източната част на САЩ. В понеделник регионът беше покрит 30 см сняг, като хиляди хора останаха блокирани за до 27 часа, когато почти 80 километров участък от междущатска магистрала 95 в Северна Вирджиния стана непроходим.

Превод и редакция: Юлиян Марков