Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот (Републиканска партия) обяви оттеглянето си от участието в изборната надпревара за президент на САЩ. По думите му избирателите са му дали да разбере, че сега не е моментът да участва в кампанията, предава американският телевизионен канал FOX News.

"Прекратявам предизборната си кампания. Мисля, че гласоподавателите, най-прекрасните хора на планетата, наистина ясно ми дадоха знак, че ми казват: "Не сега, Тим“. Не мисля, че казват "не“, но мисля, че казват "не“ точно сега“, коментира Скот пред телевизията.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. За номинацията на републиканците се борят Доналд Тръмп, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, бизнесменът Вивек Рамасвами, бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи. Тръмп води по рейтинг сред републиканците.

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс, губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм и бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън вече напуснаха изборната надпревара. Настоящият президент на САЩ Джо Байдън ще бъде номинацията на Демократическата партия.

Анкета на The New York Times/Siena College показа, че Байдън изостава в проучванията за пет щата от евентуалния си съперник на изборите Доналд Тръмп.