Републиканците в двете камари на Конгреса на САЩ започват да подготвят своя дневен ред за "първите 100 дни“ на Доналд Тръмп в случай на победа на президентските избори на 5 ноември, съобщава американският вестник The Hill.

Партийните лидери в Камарата на представителите и Сената изготвят пътна карта за изпълнение на програмата на републиканеца, отбелязват от редакцията.

"Неотдавна“ помощници на ключови републиканци, включително на лидера им в Сената Мич Макконъл, на този в Камарата на представителите Стив Скализ и на председателя Майк Джонсън, са провели среща по въпроса.

Известно е, че Джонсън поддържа редовен контакт с Тръмп през последните месеци, а Скализ е разговарял с бившия президент за основните му приоритети за 2025 година.

Основната инициатива се очаква да бъдат промени в бюджета, които ще изпълнят обещанията на Тръмп за намаляване на данъците с трилиони долари.

Републиканците също искат да одобрят голям проект по южната граница, който ще включва завършването на "стената“, издигната по време на мандата на Тръмп.