Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън разкритикува текста на пакетния законопроект, който предвижда средства за подкрепа на Украйна, и даде да се разбере, че няма да го подложи на гласуване в Камарата на представителите, ако мине през Сената, пише The Hill.

"При липсата на каквито и да било промени в граничната политика от Сената, Камарата ще трябва да продължи да работи по тези важни въпроси, както намери за добре. Америка заслужава по-добро от статуквото на Сената“, отсече той.

В изявлението си председателят разкритикува пакета, че изключва разпоредби за сигурност на границите.

Той отбеляза, че "законопроектът на Сената за чуждестранна помощ замазва най-належащия проблем", пред който са изправени Съединените щати.

На 12 февруари Сенатът на САЩ гласува за прекратяване на дебата по текста на пакетния законопроект, който включва средства за подкрепа на Украйна.

По-рано сенаторът демократ Крис Мърфи изрази мнение, че Сенатът окончателно ще одобри проекта през първата половина на тази седмица.

Проектът се разглежда без части, които се занимават с най-чувствителния въпрос за южната граница, след като първоначалният проект беше блокиран от републиканците.

Преди гласуването в неделя обаче Доналд Тръмп също се обяви против продължаването на помощта на САЩ за други страни, освен под формата на заем.