Позицията на правителството на Обединеното кралство относно това дали Украйна ще получи разрешение да използва ракети Storm Shadow в Русия остава непроменена. Това подчерта прессекретарят на премиера Кийр Стармър, съобщава британският вестник The Guardian.

Великобритания остава "в постоянен контакт с украинците“ и винаги "ще се вслушва“ в тяхната позиция.

"На Общото събрание на ООН ще се съсредоточим върху редица въпроси: това включва продължаване на подкрепата за Украйна в нейната защита срещу руската агресия, както и прекратяване на огъня в Ивицата Газа и деескалация на напрежението в Ливан“, обясни говорителят.

Коментирайки разрешението за атака с ракети Storm Shadow на руска територия, тя отбеляза, че позицията на Великобритания остава непроменена.

"Нашите настоящи дискусии за Украйна не са за една конкретна част от военното оборудване. Това са по-широки дискусии – за стратегия, за това как ще подкрепим Украйна през този критичен период, през следващите няколко месеца и в началото на зимата“, допълни представителят на кабинета на британския премиер.

По-рано бе съобщено, че по време на среща с президента на САЩ Джо Байдън британският премиер Кийр Стармър ще настоява Вашингтон да подкрепи плана му да позволи Storm Shadow да се използват за удари дълбоко в Русия.