"Галерѝ Лафайет“ – една от най-големите вериги търговски центрове по целия свят, избра играчки във формата на пенис за украса на коледните елхи в магазина си в Берлин, отбелязва германският вестник BILD.

Търговската къща в центъра на Берлин заема цял блок на популярната сред столичани и туристи "Фридрихщрасе“. Съвсем наскоро на витрините на търговския център бяха поставени изложени шест коледни елхи, украсени с играчки във формата на разноцветни пениси. Много минувачи се спират, за да снимат необичайния избор на декорация, подчертава изданието.

Представител на търговския център заяви пред вестник Berliner Zeitung, че това е част от кампания за привличане на туристи в Кралство Бутан в Югоизточна Азия. До елхите са окачени плакати с надлежна информация . "Фалосът е напълно традиционен културен символ в Бутан. Тук той няма сексуална конотация, а по-скоро символизира късмет, защита и плодородие“, поясниха от администрацията на магазина. Те отбелязаха, че получават само положителни отзиви от клиентите за избора на играчките на елхата. Все още няма планове за продажбата им.