В събота "Фокус“ пусна видео от разгромяването на бронирана колона на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по време на опит за контранастъпателни действия на Запорожкото направление.

Оказва се, както поясняват днес от Министерството на отбраната на Руската Федерация, че колоната се натъква на минно поле и са унищожени минимум седем единици украинска бронирана техника и бронирани автомобили западно производство на ВСУ.

Това следва от видео, публикувано в официалния канал на ведомството в Telegram в неделя.

Видеото е запис от разузнавателен дрон, на който се вижда движението на колона бронетехника на ВСУ, а след това и взривяването на пет украински машини в минно поле. На записа се забелязва още, че вече две машини са унищожени.

"Министерството на отбраната публикува кадри от унищожаването на бронирана техника на въоръжените сили на Украйна, включително доставена от Запада, по време на неуспешните опити за контранастъпление, предприето от киевския режим. Видеото показва експлозии на мини и унищожаване от Руските артилеристи от най-малко 10 единици техника на въоръжените сили, включително и западно производство“, заявяват от министерството в коментарите към видеото.