Сирените за предупреждение за ракети звучат в редица градове в централен Израел, включително Тел Авив, Херцлия, Раанана, Холон и Ход Хашарон, съобщи The Times of Israel.

Не се съобщава за пострадали или щети. Чуват се редица експлозии, пише израелската медия. 

Бригадите Ал-Касам, бойното крило на палестинското движение "Хамас", обявиха, че нанасят удари по Тел Авив в отговор на наземната операция на Израелските отбранителни сили в ивицата Газа, която беше придружена от бомбардировки.

Израелските военни части продължават да разширяват наземните операции в ивицата Газа. Това заяви по-рано на брифинг говорителят на Израелските отбранителни сили (ИОС) контраадмирал Даниел Хагари.

През нощта частите на ИОС разшириха сухопътните операции в ивицата Газа. Допълнителни сухопътни сили се присъединиха към тях. "Ние продължаваме военните операции, както е планирано", заяви Хагари.

"Ние постепенно разширяваме наземните операции и размера на присъствието на нашите сили в ивицата Газа. Наземните операции в северната част на ивицата продължават. Операциите на земята са сложни и представляват риск за нашите части. Ще направим всичко възможно от въздуха, морето и сушата, за да гарантираме безопасността на войските и да постигнем целите на войната", добавя той.