Райън Рут пледира "невинен" по обвиненията в опит за убийство на Доналд Тръмп, предава ABC News.

Райън Рут пледира невинен по федералните обвинения във връзка с предполагаемия опит за убийство на Доналд Тръмп по време на посещение на голф клуба на бившия президент във Флорида.

58-годишният Рут се яви в понеделник (30 септември) във федералния съд в Уест Палм Бийч за предявяване на обвинението, което продължи по-малко от пет минути.

Адвокатите на Рут направиха изявление за невинност от негово име, допълва американската медия.

Съдията Брус Рейнхарт, който подписа заповедта за обиск в Мар-а-Лаго по делото за поверителни документи срещу Доналд Тръмп, председателства обвинението срещу Рут.

Преди това на Рут са били повдигнати обвинения за притежание на огнестрелно оръжие в качеството му на осъждан и за притежание на огнестрелно оръжие със заличен сериен номер за инцидента, който се е случил в Trump International Golf Club на 15 септември.

Миналата седмица са му повдигнати три нови обвинения - опит за убийство на основен кандидат за президент, притежание на огнестрелно оръжие в подкрепа на престъпление, свързано с насилие, и нападение над федерален служител - в допълнение към двете федерални обвинения за огнестрелно оръжие.

Той е задържан без право на гаранция.