Руските специални служби са заловили украински военнослужещ, който се е опитвал да влезе на територията на Русия, каза ръководителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников на заседание на Съвета за сигурност, свикан от руския президент, предава РИА Новости.

Той уточни, че две диверсионни групи са влезли на територията на Русия от самопровъзгласилата се Луганска народна република и от Мариупол.

Бортников подчерта, че като цяло ситуацията на границата е стабилна и под контрол.

Както по-рано съобщиха в Министерството на отбраната и ФСБ, тази сутрин силите за сигурност предотвратиха нарушаване на държавната граница от група украински диверсанти. По време на схватката две бойни машини на пехотата на въоръжените сили на Украйна са били навлезли, според ФСБ, на територията на Русия, за да евакуират диверсантите. И двете БМП са унищожени. Петима членове на групата са убити, няма жертви сред руските военни

Украйна отхвърли съобщението като "фалшива новина" от Киев на фона на обвиненията на Запада, че Москва може да изфабрикува претекст за нахлуване, предава Reuters.

Превод и редакция: Юлиян Марков