В интервю за Общоруската държавна телевизионна и радиокомпания (ВГТРК) президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че Москва би предпочела Джо Байдън пред Доналд Тръмп като победител след изборите в САЩ през ноември.

На въпрос "Кой е по-добър за нас (руснаците – бел.ред.) - Байдън или Тръмп?“, Путин отговори категорично: "Байдън. Той е по-опитен човек, той е предсказуем, той е политик от старата формация. Но ние ще работим с всеки лидер на САЩ, на когото американският народ има доверие“.

Руският президент също бе попитан какво мисли относно съобщенията за здравето на Байдън. Според Путин те са свързани по-специално с предизборната кампания в САЩ: "Мисля, че вътрешнополитическата кампания, предизборната кампания, набира скорост в САЩ, и придобива все по-остри форми. И не е редно да се месим в този процес. Слушайте, аз се срещнах с Байдън в Швейцария, това беше преди три години. Още тогава казваха, че е некомпетентен. Не видях нищо такова. Ами да, той погледна неговия лист, аз погледнах моя. А това, че той някъде, излизайки от хеликоптер, си е ударил главата, добре... Всеки тук, който не си е удрял главата някъде, нека пръв хвърли камък по него“.