На 22-24 август руският президент Владимир Путин ще участва чрез видеоконферентна връзка в 15-ата среща на върха на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) и ще информира участниците в нея за приоритетите на руското председателство в асоциацията през 2024 г., съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"На 22-24 август президентът на Руската федерация Владимир Путин ще участва (чрез видео връзка) в 15-ата среща на върха на БРИКС, която се провежда под председателството на Република Южна Африка“, се посочва в съобщението.

"Путин ще информира участниците в срещата за приоритетите на руското председателство на БРИКС, което ще започне през 2024 г.“, са отбелязали от  пресслужбата.

В навечерието на срещата на БРИКС Путин ще отправи видеопослание към участниците в бизнес форума, са допълнили от Кремъл. Петицата от БРИКС ще се срещне с лидерите на повече от 50 държави и международни организации. Окончателните договорености на срещата на БРИКС ще бъдат записани в Йоханесбургската декларация, допълват от пресслужбата.