Президентът на Русия Владимир Путин проведе среща в щаба на руската армия в Ростов на Дон, съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на държавния глава.

"Президентът изслуша доклади на началника на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ Валерий Герасимов, командирите на райони и други висши офицери от групировката", отбелязват от Кремъл.

По-късно Кремъл разпространи видеокадри, на които Путин посещава щаба в Ростов на Дон. Материалът е излъчен по телевизионния канал "Русия 24".

Путин се приближи до щаба с кола, той беше посрещнат от Герасимов. Президентът и началникът на Генералния щаб се отправиха към командния пункт, където началникът на Главно оперативно управление, първи заместник-началник на Генералния щаб Сергей Рудской докладва на Путин: "Другарю върховен главнокомандващ, офицерите от посочената категория са събрани за служебно съвещание". Президентът поздрави присъстващите: "Другари офицери!“, след което проведе съвещание. Няколко кадъра от него бяха публикувани без звук, събитието се проведе при закрити врата.

Путин неведнъж е посещавал щаба в Ростов на Дон, от който се управляват военните действия в Украйна. Той проведе среща тук и изслуша докладите на военните в средата на март - по същото време, когато за първи път посети Мариупол. Путин дойде в щаба и на 31 декември 2022 г. и оттук произнесе новогодишно обръщение към гражданите. Още по-рано Путин посети Обединения щаб на войските в средата на декември миналата година. През април тази година президентът посети щаба на групата войски Днепър на Херсонско направление и щаба на Националната гвардия "Восток“ в Луганска област.