Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан. Настоящото посещение е първото задгранично посещение на руския лидер за тази година, предава ТАСС.

Путин има планирана натоварена програма в Бишкек. В четвъртък работният ден ще започне с официална среща между президента на Руската федерация и неговия киргизки колега Садир Джапаров в държавната резиденция Ала-Арча. Там те ще проведат преговори, след което ще се състои церемония по подписване на двустранни документи. Лидерите ще направят и изявления пред пресата.

След това Путин ще участва в тържествено събитие, посветено на 20-годишнината на руската военновъздушна база в Кант. Също в четвъртък руският президент трябва да разговаря с азербайджанския лидер Илхам Алиев.

В петък в Бишкек ще се проведе заседание на Съвета на държавните ръководители на ОНД, което ще се проведе в тесен и разширен състав. В резултат на това се очаква лидерите да подпишат съвместни документи. Също на този ден Путин ще проведе отделна среща с президента на Таджикистан Емомали Рахмон.