Има само един случай, при който Русия би атакувала Полша – ако последната първа нападне страната.  Това увери държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в интервю за американския журналист Тъкър Карлсън, съобщава украинското издание "Страна.ua“.

На Запад "се опитват да сплашат населението си с въображаема руска заплаха. Това е очевиден факт. И мислещите хора - не обикновените хора, а мислещите хора, анализаторите, тези, които се занимават с реална политика, просто умните хора - разбират добре, че това е фейк. Руската заплаха се раздухва“, подчерта Путин.

Говорейки за условията, при които Русия може да атакува Полша, Путин поясни: "Само в един случай: ако Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме интереси нито в Полша, нито в Латвия - никъде. Защо ни е всичко това? Просто имаме никакви интереси. Само заплахи“.

По думите му териториалните претенции на Русия към страните от НАТО са "абсолютно изключени“.

"Не е нужно да сте какъвто и да е анализатор: затъването в глобална война противоречи на здравия разум. А една глобална война ще постави цялото човечество на ръба на унищожението. Това е очевидно“, добави Путин.