Руският президент Владимир Путин е заявил, че неговият фаворит на изборите в САЩ е бил действащият президент Джо Байдън, но тъй като той се е оттеглил от надпреварата и е препоръчал кандидатурата на Камала Харис, "Руската федерация също ще я подкрепи", пише Украинская правда, като се позовава на изказване на Владимир Путин по време на реч на Източния икономически форум на 5 септември.

"Що се отнася до фаворитите, не е наша работа да определяме това. Това е избор на американския народ. Нашият фаворит, ако мога така да се изразя така, беше Байдън. Той се оттегли от надпреварата, но препоръча да подкрепим г-жа Харис. И точно това ще направим, ще я подкрепим“.

"Съперникът на Харис на изборите Доналд Тръмп, като президент на САЩ, наложил толкова санкции на Русия, колкото никой президент не е налагал досега", е допълнил руският президент.

"Камала Харис има толкова заразителен смях и това показва, че се справя добре. И ако госпожа Харис се справя добре, може би ще се въздържа от такива действия (налагане на санкции), е коментирал Путин.