Президентът на Русия Владимир Путин не се съмнява в победата на страната в конфликта в Украйна. Това заяви държавният глава във вторник в хода на обръщение към абсолвенти от държавен университет, пише "Известия“.

"Няма съмнение [в победата]... Искам да благодаря на всички, които живеят в Херсонска област, защото хората показват невероятно търпение, смелост и творчески потенциал. И разбира се, най-важното за нас е да продължим напред заедно с Русия. Това е фундаментален, най-важен въпрос“, заяви Путин.

По-рано, на 22 юни, членове на подполната организация "Руски Херсон" помогнаха за унищожаването на складовете с боеприпаси на ВСУ в Херсон. В началото на месеца по техен сигнал е разработено местоположението на противника.

Преди това, на 24 май, стана известно, че членове на проруски подполни организации в Херсон са помогнали на въоръжените сили на РФ да нанесат точни удари по украинските бойци. За да улеснят артилеристите, активистите монтират радиомаяци в местата за струпване на техника и жива сила на Въоръжените сили на Украйна по целия десен бряг на района.