Мирът в Украйна ще настъпи, когато Русия постигне целите на "специалната военна операция“. Тези цели не са се променили – "денацификация, демилитаризация и неутрален статут на Украйна“, поясни държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на годишната си пресконференция, предава Интерфакс.

"Ще има мир, когато постигнем целите си. Сега да се върнем към тези цели - те не се променят - денацификация, демилитаризация на Украйна и неутрален статут“, цитира агенцията думите на руския президент.

Путин припомни, че по време на преговорите, проведени след подготовката на проект за евентуално споразумение с Киев, украинската страна не се е съгласила, че ще е необходима "някаква денацификация, казвайки, че няма фашизъм, че няма такива настроения ".

"Е,и как не? Когато националният герой не е просто националист, а нацист - Бандера, той е издигнат в ранг на национален герой“, отбеляза Путин.

Той също така добави: "Ръководителят на (президентската) администрация в Киев, пред целия свят, аплодира бивш войник от SS, който е участвал пряко в унищожаването на 1,5 милиона евреи, руснаци и поляци в Украйна“.

"Затова въпросът за денацификацията е актуален“, обясни руският президент.