"Русия няма да обяви прекратяване на огъня в Украйна, докато Киев не предприеме стъпки, които са необратими и приемливи за Москва, е заявил Владимир Путин, предава Sky News.

Руският президент също така е заявил, че е "безсмислено Русия да се опитва да се обръща към украинския парламент, когато става въпрос за идеите на Москва за прекратяване на конфликта между двете страни".

Миналия месец Путин заяви, че Русия ще сложи край на войната в Украйна, само ако Киев се съгласи да се откаже от амбициите си за НАТО и да предаде цялата територия на четирите провинции, за които претендира Москва, като исканията бяха бързо отхвърлени от Киев като "равносилни на капитулация".

По темата за изборите в САЩ Путин е отбелязал, че е видял откъси от дебата между Джо Байдън и Доналд Тръмп, "но си има достатъчно работа, за да се занимава с това", и е добавил, че "САЩ остават велика сила".

Запитан за предложението на Тръмп, че войната в Украйна може да бъде прекратена бързо, Путин е посочил, че Русия приема изявленията на Тръмп сериозно.