По време на разговорите между унгарския министър-председател Виктор Орбан и руския президент Владимир Путин в Кремъл са обсъдени "възможните начини за уреждане на конфликта в Украйна", това е заявил Владимир Путин на пресконференция след срещата, предава "Известия".

"Имаше сравнително пряк и задълбочен обмен на мнения по актуални международни въпроси, включително украинския конфликт, а също така говорихме за възможните начини за неговото разрешаване", е заявил руският президент.

Говорейки за позицията на Украйна, президентът на Русия е отбелязал "нежеланието на Киев за преговори, докато Русия остава отворена за обсъждане на политическо и дипломатическо решение".

Путин е обяснил, че "киевските власти не си позволяват дори мисълта за прекратяване на огъня, тъй като ще трябва да проведат президентски избори след отмяната на военното положение".

"Шансовете за спечелването им за украинските управници, които са загубили рейтинг и легитимност, клонят към нула", е уточнил президентът.

"Не трябва да има прекратяване на огъня или пауза за превъоръжаване на киевския режим, Москва е за пълно и окончателно прекратяване на конфликта", е заявил Путин.

Той е определил разговорите с Орбан като "навременни и полезни и му е благодарил за посещението в Русия.

"Москва възприема пристигането на унгарския премиер като опит за възстановяване на диалога", е посочил руският президент.