"Международните отношения навлязоха в епоха на фундаментални промени, е заявил руският президент Владимир Путин, предава РИА Новости.

По време на речта си на международния форум "Взаимовръзка на времената и цивилизациите", посветен на 300-годишнината от рождението на туркменския поет и мислител Махтумкули Фраги, руският президент е подчертал, че той "призовава за чистота, справедливост и равенство между хората, държавите и нациите". Путин е отбелязал, че Махтумкули се е застъпвал за високите идеали на приятелството и добросъседството.

"Всичко това и днес е близко и разбираемо за разумните хора и е особено актуално и търсено в настоящата трудна ситуация, когато светът е изправен пред безпрецедентни заплахи, породени от цивилизационни разломи, междуетнически и междуконфесионални конфликти, когато международните отношения са навлезли в епохата на глобални фундаментални промени, когато се формира нов световен ред, отразяващ многообразието на цялата планета. И този естествен процес е необратим", е заявил Путин.