"Русия определено ще отговори на терористичната атака срещу Кримския мост, организирана от режима в Киев, Министерството на отбраната вече подготвя предложения", е заявил президентът на Руската федерация Владимир Путин, цитира РИА Новости.

"Това е безсмислено престъпление от военна гледна точка, без значение, тъй като Кримският мост отдавна не се използва за военен транспорт. И жестоко, защото са ранени, убити невинни цивилни <...> отговор от Русия ще има. Министерството на отбраната подготвя съответните предложения“, е подчертал той.

Владимир Путин е възложил на ФСБ и Следствения комитет да проучат подробно инцидента.

"Като се има предвид, че вече се извършва втората терористична атака на Кримския мост, очаквам конкретни предложения за подобряване на сигурността на този стратегически важен транспортен обект“, е допилнил той.

Освен това Путин е инструктирал да се помогне на детето, чиито родители са загинали.

"Моля както ръководството на този регион, така и чрез федералните власти да се окажат цялата необходима помощ на пострадалото момиче, нейните близки и да вземат този въпрос под специален контрол“.

Той е призовал и за подкрепа на хората, които заради блокирания мост са изпаднали в затруднено положение, като е уточнил, че това се отнася и за пътниците от закъснелите влакове и автомобилистите по магистралата, съобщава руската агенция.