Фермерите в Германия не се отказват от протестите: около 1500 трактора се насочват към Франкфурт на Майн за нова демонстрация, в резултат на което движението към най-големия град в провинция Хесен ще бъде затруднено, съобщава вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, като припомня, че заради стачката на машинистите гражданите едва ли ще могат да ползват и железопътния транспорт.

След като няколко десетки трактори протестираха пред регионалния парламент в Майнц в сряда срещу планираните от федералното правителство съкращения на субсидиите, в четвъртък към действията им се включват фермери от окръзите Дармщат-Дибург, Хохтаунус, Майн-Кинциг, Ветерау и Офенбах.

Очаква се около 1500 трактора "от всички посоки“ да влязат във Франкфурт на Майн по общо пет от основните пътища към центъра на града. Движението по тях ще бъде "силно затруднено“ в периода от 09:00 до 15:00 часа местно време.

Полицията обяви, че магистрала 648 ще бъде напълно затворена от Весткройц към центъра на града. Основният протест ще започне в 13:00 часа

Ще има и значителни ограничения за градския транспорт във Франкфурт. По-специално автобусите и трамваите ще бъдат спрени, но остава неясно кои точно линии ще бъдат засегнати.

Транспортните компании се надяват, че градските автобуси и влакове ще може да бъдат използвани като алтернатива на градската железници (S-Bahn) в петък, която е парализирана поради стачката на синдиката на машинистите GDL.