Масов антиправителствен протест се проведе в Белград на 24 декември, като протестиращите се опитаха да щурмуват сградата на кметството. Полицията арестува 35 души, а президентът Александър Вучич свика Съвета за национална сигурност, съобщи Tanjug.

Протестиращите, които оспорват резултатите от последните парламентарни избори в Сърбия, нападнаха кметството на Белград, чупейки прозорци с камъни, преди да бъдат отблъснати от полицията, предаде AFP.

Протестиращите хвърляха камъни, пръчки и яйца по сградата, чупеха прозорци и се опитваха да проникнат в сградата, но бяха отблъснати от полицията. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата, опитваща се да влезе в кметството на Белград, където се намира местната избирателна комисия. 

Около 22:00 ч. местно време (23:00  ч. българско време) протестиращите бяха разпръснати.

Президентът Александър Вучич, чиято партия беше обявена за победител на парламентарните избори на 17 декември, заяви пред телевизия Pink, че "тези сцени са драматични (...), но не става дума за революция и те няма да победят".

"Анализирахме всичко, което се случи и аз благодарих на членовете и на полицейската бригада, и на жандармерията, на всички служители на полицията, които изнесоха тежък товар, разгледаха цялата информация и с представителите на Агенцията за сигурност", допълва Вучич след заседанието на Съвета за национална сигурност.

В изявление Министерството на вътрешните работи призова демонстрантите да не прибягват до насилие и увери, че представителите на опозицията са "гарантирали, че подобни събития няма да се повторят".