Жена загина, а съпругът и дъщеря й са ранени тази сутрин при пътнотранспортно произшествие на част от пътя, който е блокиран от протест на френските фермери. Инцидентът е станал в град Памие, в южния френски департамент Ариеж, съобщава Le Figaro.

На мястото на блокадата на магистрала RN20Т,  кола е блъснала блоковете слама, с които протестиращите са блокирали пътя.

"Една жена е починала, а съпругът и дъщеря й са в тежко състояние", е съобщил президентът на съюза на фермерите FNSEA Арно Русо.

Фермерите във Франция протестират срещу ниските изкупни цени на селскостопанските продукти и настояват за по-ниски данъци, каквито са исканията на фермерите в цяла Европа.

Те блокираха пътища в части на Франция миналата седмица заради нов данък върху горивото за трактори, евтиния внос на селскостопански продукти и ниските изкупни цени.

Правителството обяви, че иска да се вслуша в мнението на представителите на фермерите, за да включи допълнителни мерки за подкрепа на сектора в проектозакона за земеделието.