Тленните останки на смятаняй от мнозина за най-добър футболист в историята Диего Армандо Марадона ще бъдат препогребани на ново място, това решение взе аржентински съд. Известно е, че футболната легенда е погребан в частно гробище след смъртта си през ноември 2020 г., пише Sky News.

Децата на Марадона обаче анонсираха миналата година, че планират да преместят останките на звездата в публичен мавзолей, за да могат феновете да отдават почитта си лично.

Известно е, че футболната легенда е погребан в гробището Жардин де Бела Виста, което се намира на около 50 километра северозападно от Буенос Айрес (столицата на Аржентина).

Близките на звездата планират тялото му да бъде пренесено в новия мавзолей "Мемориал М10", който се намира в престижния квартал Пуерто Мадеро в Буенос Айрес. Сега това място все още е в процес на изграждане.

Винаги сме знаели, че мястото му е сред хората, но също така сме разбирали, че всички гаранции за безопасност са приоритет. Искаме тези, които го обичат, да могат да дойдат и да му покажат любовта си, да му оставят маргаритки“, обясни дъщерята на починалия футболист Далма Марадона.

Диего Армандо Марадона е роден на 30 октомври 1960 г. Аржентинският футболист е един от най-известните и най-добри играчи в историята на футбола. След кариерата си е треньор, функционер и телевизионен коментатор.

Той помогна на страната си да спечели Световното първенство през 1986 г. и загуби още един финал – през 1990 година срещу Германия. Марадона изведе Наполи до две титли на Италия – 1987 и 1990 година. Общо футболистът изигра 91 мача и отбеляза 34 гола за националния отбор на Аржентина.

Марадона почина на 25 ноември 2020 г. от сърдечна недостатъчност. Осем души, включително лекари и медицински сестри, трябва да бъдат съдени за евентуалната им отговорност за смъртта на футболната легенда.