Руските пранкери Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус) разговаряха с естонския премиер Кая Калас, представяйки се за политик от африканска държава. В хода на дискусиите Калас се оплаква, че "Русия е последната колониална държава в света“, става ясно от Telegram канала на двамата шегаджии.

В разговора Калас отбеляза, че Естония е готова да работи за развитието на африканския регион и в момента иска да реши проблема с доставките на украинско зърно там.

"Опитваме се да намерим решение за доставките на зърно от Украйна. Но Русия предотвратява това по всякакъв начин, защото зърното не е под санкции. <…> Русия е последната колониална държава в света“, заключава министър-председателят на балтийската страна.

След това Калас в разговор с "африканеца“ се опита да убеди събеседника си, че е възможно да се транзитира украинско зърно през празните пристанища на Естония, въпреки че "разбира се, това е малко по-скъпо“.

Премиерът също потвърди, че е против примирието между Русия и Украйна, като отбеляза, че конфликтът е започнал още през 2014 г., но Естония изобщо не е уморена от него. В същото време тя добавя, че ситуацията носи само слава на руснаците, и отбеляза, че народът на Русия "никога не е страдал от война“.

Освен това тя сподели опита си от блокирането на руски медии в страната, като се оплака, че й е трудно да се бори с естонските журналисти, които пишат за връзката на съпруга й с Русия.