Новоизбраният председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън ще представи пакет пред Конгреса, който ще включва финансиране за помощта за Украйна и защита на границите, предава РБК-Украйна.

По думите му такъв законопроект за подпомагане на Украйна и защита на границите ще бъде включен в дневния ред след гласуването за подпомагане на Израел.

Джонсън отбеляза за правилно да се комбинира финансирането за помощ за Украйна и защитата на границата с Мексико, защото това ще позволи двупартийно споразумение по двата чувствителни въпроса.

"Имаме отговорности, има неща, които можем и трябва да правим по света, но преди всичко трябва да се грижим за собствения си дом. И докато нашите граници са широко отворени, ние се отваряме за голяма заплаха. Ако искаме да помогнем с границите в Украйна трябва да се погрижим и за американската граница“, обясни американският политик.

Гласуването на законопроекта за помощ за Израел в размер на 14,3 милиарда долара ще се проведе в рамките на днешния ден, 2 ноември.