Пожарникари, полиция, доброволци и жители на областната единица Магнезия в Тесалия цяла нощ се бориха с пламъците, които избухнаха в сряда вечер край Велестино и отнеха живота на двама души. Огънят продължава да бушува, въпреки усилията за ограничаването му, предава гръцката държавна информационна агенция ANA-MPA.

Малко след 1:30 часа тази нощ (съвпада с българското време) чрез спешния номер 112 е изпратено съобщение до жителите на Мелисатика да се евакуират от района и да се насочат към Волос. В 5:30 е изпратено ново съобщение за евакуация на районите Криси Акти, Панагия, Веландия, Маратос и Критария. Съобщение за евакуация в 5:46 са получили жителите на районите Пефкакия, Аликес и Неа Агиалос.

Продължават усилията на огнеборците за потушаване на бушуващия във Волос пожар, подпомагани от три самолета и един хеликоптер, които са започнали да хвърлят вода в ранните часове на деня.

На Родос са пламнали селата Вати и Генади. На Корфу все още има разпръснати пожари. Що се отнася до остров Евбея – в пламъци са Каристос, както и районите на Антиас и Платанистос.