На фона на продължаващия пожар в планината Орвилос, местните власти в Ахладохори (Крушево) призоваха жителите да съдействие, в случай че огънят наближи населеното място, съобщава гръцкият телевизионен канал Zougla.

"Тези от жителите на Ахладохори, които разполагат с тежкотоварни автомобили като трактори, багери и други, да сигнализират на посочените телефони, за да сме максимално подготвени за гасене, в случай че огънят стигне до равнината на Ахладохори“, се казва в изявлението на властите.

На свой ред метът на друго населено място в района на пожара - Синтики - Йоргос Тациос, написа в социалните медии: "Пожарът, който избухна поради мълния в четвъртък вечерта в недостъпна зона над Ахладохори, бушува неконтролируемо. Тъй като в района има минни полета, не могат да се предприемат опити за наземно гасене от съображения за сигурност. Задействаните от петък сутринта самолети не са успели да овладеят огъня. Община Синтики разположи всички средства за противопожарна защита (тежки превозни средства, цистерни с вода), за да избегне разпространението на пламъците в жилищните райони на Каридохори и Ахладохори. Има и комуникация с кмета на Като Неврокопи за по-добър резултат! Действията се координират от противопожарната служба, която полага свръхчовешки усилия за ограничаване на пожара“.