Пожарникарите се бориха цяла нощ, за да овладеят постоянните горски пожари на островите Родос, Евбея и Корфу, както и в Ахея в Пелопонес, тъй като силните ветрове, високите температури и сухите условия продължиха да разпалват пламъците в Гърция във вторник сутринта, когато самолети за изхвърляне на вода се присъединиха към усилията на земята, пише Kathimerini.

На Родос, в югоизточната част на Егейско море, едноседмичният пожар, който предизвика масови евакуации, включително на хиляди туристи, се разрази през нощта в районите на Генади и Вати на югоизток, докато ситуацията също беше описана като особено трудна в Малонас и Масари, малко по на север.

Междувременно в южната част на Евбея – район, в който са регистрирани повече пожари от обикновено– на жителите на Платанистос и Потами беше наредено да се евакуират в крайбрежния град Каристос около 2 часа сутринта, когато огънят забушува с нова сила, докато в Корфу имаше нови пожари в района на Палия Перитея, на северозападния край на Йонийския остров.

Само в Ахея противопожарната служба съобщи за малко подобрение във вторник вечерта - пожарът в Дервенаки показва признаци на отслабване.