Руските войски са атакували петролно депо в Харков през нощта на 10 февруари, в резултат на което загинаха седем души. По-рано беше съобщено за пожар от бензиностанция. Това е пояснил Олег Синегубов, ръководител на Областната военна администрация в Харков, предава Украинская правда.

Според него най-малко 10 БпЛА са изстреляни от територията на Русия, от които 8 са свалени.

"По-конкретно, петролното депо, откъдето стана изтичането на гориво, също е обстреляно. В момента един резервоар все още е пълен, така че опасността остава. Ако е необходимо, ще разширим зоната за евакуация", е посочил Синегуров.

50 души вече са евакуирани. Спасени са четирима души, сред които едно дете. Повече от 200 спасители са участвали в ликвидирането на последствията от обстрела.

През нощта на 10 февруари Русия атакува Харков с дронове тип "Шахед", в резултат на удара се е разляло горящо гориво и са се запалили 14 частни жилищни сгради на площ от 3700 квадратни метра. По-късно властите съобщиха, че един човек е загинал.

По-късно стана известно, че в една от частните жилищни сгради в резултат на пожара е загинало цялото семейство от 5 души.