"Схеми“ публикуваха сателитни снимки на склада с боеприпаси на Министерство на отбраната на Русия в село Торопец, Тверска област, след атаката с дронове на украинците, съобщава Радио "Свобода“, като публикува и съответните кадри.

"Схеми“ разполагат със сателитни снимки от Planet Labs, направени на 18 септември в 11:30 часа киевско време (съвпада с българското време – бел. ред.) На тях се вижда мащабно задимяване на територията на военно поделение № 11777, което отговаря за склада на Главното ракетно-артилерийско управление на Министерството на отбраната на Руската федерация“, се казва в разпространения текст.

През нощта на 18 септември дронове на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), Главното разузнавателно управление (ГРУ) и Силите за специални операции (ССО) атакуваха голям склад на руснаците, разположен в село Торопец, Тверска област, съобщи по-рано изданието "Украинска правда“.

Източник на редакцията от СБУ поясни, че в него са се съхранявали ракети, предназначени за оперативно-тактическите системи "Искандер“, ракетните комплекси "Точка-У“ и други артилерийски боеприпаси.

След атаката с дронове е започнала изключително мощна детонация. Огънят е обхванал площ от шест километра. Местните власти обявиха евакуация на населението.