Броят на жертвите от ескалацията на палестинско-израелския конфликт в Ивицата Газа нарасна до 9061, а ранените до 32 хиляди. Това съобщи телевизионният канал Al Jazeera, позовавайки се на Министерството на здравеопазването на анклава.

"Броят на жертвите се увеличи до 9061, сред които 3760 деца и 2326 жени, а броят на ранените достигна 32 хиляди“, цитира каналът неназован представител на министерството на здравеопазването в Газа. "Получихме 2060 сигнала за изчезнали хора под развалините“, добави той.

"Призоваваме всички страни да осигурят безопасен коридор за спешни доставки на медицинска помощ за Газа“, заяви говорител на Министерството на здравеопазването на анклава. Той предупреди, че спирането на електрогенератор в индонезийска болница в северната част на Ивицата Газа, както и очакваната повреда на генератора в централната болница в град Газа Аш Шифа“, заплашват с бедствие. По-рано беше съобщено, че генераторите в двете болници може да спрат да работят в сряда поради недостиг на гориво.