Повече от 1300 арестувани при сблъсъци между протестиращи и френската полиция. Младежи са влезли в сблъсъци с полицията и са ограбвали магазини в четвъртата нощ на безредици във Франция, предизвикани от смъртоносната полицейска стрелба по тийнейджър, натрупвайки по-голям натиск върху президента Еманюел Макрон, след като той призова родителите да държат децата далеч от улицата, пише френската редакция на Euro News.

Въпреки че ситуацията е изглеждала малко по-спокойна в сравнение с предишни нощи, вълненията са обхванали няколко града в страната.

Пожарникарите в парижкото предградие Нантер, където избухна стрелбата във вторник, са потушили пожарите, запалени от протестиращите, които са оставили обгорени щети от автомобили, разпръснати по улиците. В съседното предградие Коломб протестиращи са обърнали кофи за боклук и са ги използвали за импровизирани барикади.

През вечерта мародери са нахлули в оръжеен магазин и са избягали с оръжия, а по-късно един мъж е арестуван с ловна пушка, са съобщили от полицията, а в южния средиземноморски пристанищен град Марсилия полицаи са арестували близо 90 души, докато групи от протестиращи е запалила коли и е счупила витрини на магазини, за да вземе каквото има вътре.

Сгради и предприятия също са били обект на вандализъм в източния град Лион, където една трета от извършените около 30 ареста са за кражби, са заявили от полицията. Властите са съобщили за пожари по улиците, след като неразрешен протест е привлякъл повече от 1000 души по-рано вечерта.

В събота сутринта полицията е потвърдила, че през нощта са извършени 1311 ареста.