Повече от 1000 трактора блокираха центъра на разположения в провинция Бавария град Аугсбург като част от мащабните протести на фермерите срещу решението на федералното германско правителство да намали субсидиите им, съобщава вестник BILD.

От редакцията поясняват, че полицията е разрешила на водачите на тракторите да паркират машините и в алтернативни точки на града, тъй като в центъра не е имало място за всички присъединили се към протеста. Правоохранителните органи използват хеликоптер, за да контролират протестните действия на фермерите.

По-рано през деня в Германия започна тридневна стачка на машинистите, която изостри допълнително хаоса в транспортия сектор.

Заради стачката на машинистите регионалните влакове на практика не се движат, спряно е движението и на част градския транспорт – включителното на градските железници и трамваите.  В допълнение към намаляването на работното време от 38 на 35 часа седмично, машинистите искат и увеличение на заплатите с 555 евро на месец и бонус за компенсиране на инфлацията.