Отряди от 10-ти армейски корпус на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на M113 BBM, под прикритието на димни завеси, са се опитали отново да се закрепят в село Пятихатки, но са били посрещнати с артилерия и въздушни удари и са се върнали обратно в горските пояси. Това пише "Рибар“ в последната си сводка за ситуацията в хода на украинското контранастъпление в Запорожка област.

Едновременно с това, според информацията на Telegram канала, в Ореховския сектор вчера са се водили активни боеве североизточно от село Работино. Контролът над опорния пункт на 7-ма рота от 71-ва ОМР на ВС на РФ е преминавал от ръце в ръце, но в момента присъствието на украински щурмови групи остава.

Вклиняването на украинците там създава заплаха от придвижване по-нататък към покрайнините на Работино и Вербово от страната на Чубенкова балка. Днес диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) на ВСУ вече е извършила разузнаване на позицията на 291-ви мотострелкови полк, но руските бойци са отбили атаката.

В същото време в района на Малая Токмачка командването на щурмовия отряд на 47-а бригада раздава сухи дажби и димни гранати Д-5 в очакване на атаката.

Както пише "Рибар“, Каменският сектор, съдейки по активността на ВСУ в района, е една от основните цели за удара. Като част от 10 АК са формирани 12 щурмови отряда, а предишния ден танкова колона е преминала през Веселянка на юг.

Според оценката на Telegram канала, офанзивата на украинските формирования е вероятно да бъде синхронизирана във времето по линията на съприкосновение. Освен това те имат малък плацдарм североизточно от Работино. Освен това украински подкрепления са прехвърлени в Белогорие.

Според "Рибар“ е очевидно, че украинските формирования ще се опитат да се възползват от отстраняването от командването на генерал-майор Попов и удара върху морала на руските бойци на предната линия, за която отговаряше той, във връзка с това. Следователно в близко бъдеще трябва да се очакват следващите атаки на ВСУ.