Положението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област продължава бързо да се влошава. Сега те се опитват да удържат позициите си на един от важните рубежи по линията Любимовка-Зелени шлях-Новоивановка, пише colonelcassad.

Telegram каналът отбелязва, че на този етап украинците са загубили инициативата и контрола върху ситуацията в този сектор. Те могат да избегнат окончателен разпад на линията и крайно неблагоприятните последици от това само с помощта на значителни резерви. Украинското командване командване разгръща "пожарни отряди", за да спре разрушаването на този участък от фронта. По този начин управлението на 116-а бригада от ТрО, както и 145-а и 148-а бригади на ТрО са прехвърлени на Курското направление.

Освен това една бригада и два батальона са били прехвърлени в Курск от Кураховско направление, отбелязва специалистът.

ВСУ все още има определен запас, но той не е безкраен, защото ресурсите изгарят и човешката сила се износва по-бързо, отколкото може да бъде попълнена, в един момент последствията ще се отразят на цялостната ситуация, подозираме, че това ще се случи доста рязко, пише colonelcassad.