Съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк увери, че въпреки трудностите на настоящия етап от войната, увеличаването на доставките на оръжия трябва да доведе до постигане на технологично предимство на Украйна на бойното поле, пише "Украинская правда“.

"Целите и стратегиите на Украйна са очевидни и разбираеми и ние имаме ясна представа как изглежда "краят на войната“, въпреки всички трудности на настоящия етап от войната.

Увеличаване на доставките на оръжия за постигане на технологично превъзходство на бойното поле. Значителни тактически поражения за Русия. Крахът на руските отбранителни поръчки“, пише той.

Според мнението на Подоляк, последствието от това ще бъде неконтролираното връщане на агресивни мобилизирани сили в Русия - крахът на основните митове на руската пропаганда - окончателният спад на влиянието на "вертикалата на Путин“ в Русия - самоизолацията на Русия - вътрешни вълнения - смяна на сегашните руски елити с елити от преходния период.

Съветникът Ермак смята, че в резултат на всичко това Русия ще се съсредоточи върху вътрешни проблеми за определен период и ще започне да заема мястото в света, което наистина заслужава (мястото на неглобален играч), подкрепа за глобалната нестабилност значително ще намалее и възможността за възраждане на международното право и международните институции ще се върне.

Напомняме, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в своята колонка в The Economist отбеляза, че войната с Русия преминава към нов етап: "позиционна“ битка със статични и изтощителни битки. За да бъде спечелена са необходими високи технологии, смята генералът.