След седмици на вътрешнополитически сътресения френският президент Еманюел Макрон предпочете да се оттегли по време на Олимпийските игри, заминавайки за ваканционната си резиденция на Средиземноморието и оставяйки министър-председателя Габриел Аттал да наблюдава процесите в Париж, пише Euractiv.

Макрон наблюдава и силно аплодира противоречивата церемония по река Сена, с която бяха открити Игрите, а ден по-късно направи обиколка на някои от началните събития.

Но тази седмица той се отправи към резиденцията на френския държавен глава "Форт дьо Брегансон" - предпочитано място за почивка на Макрон през последните години.

Макрон отчасти изглежда спазва собствения си призив за лятно политическо примирие във Франция по време на Олимпийските игри, след два месеца на високо политическо напрежение.

Всичко явно върви по план, докато френски таблоид не публикува снимки от ваканцията на Макрон. "Докато страната преживява сериозна политическа криза и е в разгара на Олимпийските игри, френският президент се вижда без риза, докато играе с приятелите си. Снимките предизвикаха голямо вълнение в социалните мрежи и предизвикаха някои разгорещени реакции", пише списание Voici.