Британският финансист Джейкъб Ротшилд почина на 87-годишна възраст, съобщава вестник The Independent, като се позовава на изявление от семейството му. Причината за кончината му не се пояснява.

Джейкъб Ротшилд ще бъде погребан според еврейския обичай на малка семейна церемония, а мемориал ще бъде издигнат на по-късна дата, уточни семейството му.

Британският магнат започва кариерата си в семейната банка NM Rothschild & Sons през 1963 г., а по-късно съосновава J Rothschild Assurance Group, сега St James's Place, заедно със сър Марк Уайнбърг.  Основател е и на Windmill Hill Asset Management.

По време на кариерата си Ротшилд заема позиции като заместник-ръководител на тогавашната телевизия BSkyB и е председател на настоятелството на Националната галерия във Великобритания.

До 2019 година Джейкъб Ротшилд бе председател на борда на директорите на RIT Capital Partners plc.

Ротшилд са международна династия от предприемачи, финансова и индустриална група. Основател на династията е Майер Амшел Ротшилд, който създава банка във Франкфурт на Майн. Бизнесът е продължен от петте му синове, а след това и от внуците му.

Доскоро глава на британския клон на династията бе барон Натаниел Чарлз Джейкъб Ротшилд.