Телевизионна компания Yle публикува редки кадри на Владимир Путин от началото на 90-те години на миналия век, на които той разпуска в "представителна вила“ в южната част на Финландия в присъствието на местни бизнемени.

"Уникално домашно видео показва как Путин прекарва свободното си време в луксозна вила в Южна Финландия по време на разпадането на Съветския съюз“, гласи коментарът на медията.

"Ето какъв беше Путин, преди да забогатее: грозна ветровка, грозна прическа, грозна риза без ръкави“, коментира журналистът на британския вестник The Guardian и експерт по Русия Люк Хардинг.

Тогавашният ръководител на Комисията по външни отношения на кметството на Санкт Петербург е във вила на бизнесмени от Thomesto Group – компания, която в онези години е развивала бизнес в Русия. Тогавашната съпруга на Путин Людмила и дъщерите му също са присъствали на събирането в луксозния имот на остров Торсьо, разположен край южното крайбрежие на Финландия.

Видеото е заснето по време на майските празници в началото на 90-те години и по данни на Yle за посещението на тогава 40-годишния Путин не е обявявано публично. Припомня се, че в онези години финландската компания Thomesto Group е внасяла суров дървен материал от Русия.