Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разрушили три моста на река Сейм и са напът да поемат контрол над обширна територия в Курска област - Глушковския район, където около 3000 руски войници може да попаднат в "котел“, съобщава военно-аналитичният Telegram канал Military analytics.

Глушковският район е заобиколен от запад и юг от територия на Украйна. От изток (от страната на Суджа) ВСУ водят настъпателни действия, в хода на които са установили контрол над селата Снагост и Апанасовка. До река Сейм и затварянето на "котела“ им остават пет километра.

Руснаците, въпреки разрушаването на мостовете през Сейм, все още снабдяват войските си чрез понтонни преходи през реката (тя не е много широка и е лесна за преминаване). А Украйна активно атакува понтони, построени от руските въоръжени сили през река Сейм в Глушковския район. За целта се използват както дронове камикадзе, така и касетъчни боеприпаси. Това се прави, за да се блокира снабдяването на руските войски и да се вкарат войските там в "котел“. Очевидно в близко бъдеще ще има поне опити за настъпление на ВСУ в този район, обобщава каналът.