Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, коментира видео на ЦРУ, с което се опитва да вербува двойни агенти. Във видеото се споменава и за лошите условия, в които се намират руските военни.

Кремъл твърди, че се прави всичко възможно, за да се гарантира, че руските военни разполагат с необходимото оборудване, за да постигнат успех в това, което Москва нарича "специална военна операция" в Украйна, предаде Reuters.

Песков отхвърли като неверни различни твърдения за корупция и се въздържа от коментар за видеото.

"И те го правят постоянно, ЦРУ го прави всяка година", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков изказа предположение, че ЦРУ е допуснало грешка, като е разпространило видеото в X, известен преди като Twitter, който е забранен в Русия и достъпът до него е възможен само чрез виртуална частна мрежа, много от които също са забранени.

"Някой трябва да каже на ЦРУ, че в нашата страна (руската социална мрежа) "ВКонтакте" е много по-популярна от забранения Х. И че аудиторията на "ВКонтакте" е много по-голяма", коментира Песков.

Централното разузнавателно управление на САЩ пусна ново видео на руски език, в което се опитва да убеди служители на руското разузнаване да преминат към Съединените щати и да работят като двойни агенти.