"Не без основание Владимир Путин смята, че Западът може да прибегне до саботаж поради безполезността на антируските санкции". Това е заявил говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков в интервю, част от което е публикувано от РИА Новости.

"Президентът заяви това с причина, в крайна сметка той разполага с определена информация, има причина да го каже", е коментирал Песков.

Песков също е отбелязал, че "западните страни страдат, защото ограниченията не засягат Русия, както се очакваше. В същото време Москва успя да се възползва от санкциите".

Песков е подчертал, че Русия трябва да остане максимално концентрирана, тъй като "западните страни ще продължат да търсят варианти за натиск върху нея". Според него "тези държави се държат цинично, не пренебрегват нищо и са способни на много".

В началото на ноември Владимир Путин на среща по икономическите въпроси допусна "саботаж от страна на Запада поради безполезността на санкциите срещу Русия". Путин призова "подобни рискове да се изчисляват предварително и да се реагира проактивно на тях. В същото време Москва трябва да е готова да увеличи санкционния натиск", отбеляза той.

"Путин многократно е подчертавал, че политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на САЩ и Европейския съюз, а санкциите нанесоха сериозен удар на цялата световна икономика. Според него основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора", пише руската агенция.